Skip to main content

Over de club

Historiek

In 1999 werden enkele vrienden gebeten door de mountainbike microbe, ze trokken er geregeld samen op uit. In 2001 werd beslist een Mountain Bike Club op te richten, SAS Bikers Humbeek was geboren.

Wie zijn we?

Onze club telt nu ongeveer 38 leden, allen aangesloten bij de Vlaamse Wielrijders Bond. Elke zondag voormiddag gaan we naar een georganiseerde toertocht in de buurt of rijden we samen een lokale rit. Sommigen onder ons rijden ook samen met de koersfiets. Tijdens de zomer, van zomeruur tot winteruur rijden we ook op donderdagavond. We vertrekken altijd samen aan ons clublokaal “Den Taver”, gelegen aan de Westvaardijk te Humbeek.

Bij de Sasbikers zit vanalles: Mannen & vrouwen, jong & oud, snelle bikers en minder snelle, je vindt altijd wel iemand die min of meer hetzelfde tempo rijdt. We willen graag een toegankelijke club zijn, naast samen sport beleven is het belangrijk voor ons om samen plezier te maken. We pakken dan ook graag na onze rit samen een pint in ons clublokaal 'den Taver'

Vanwaar de naam Sasbikers?

Aangezien Humbeek gelegen is aan het kanaal Brussel - Rupel en dus een echte vaartgemeente is, speelt de wijk rond de vaart, “het Sas” in de volksmond, een niet onbelangrijke rol in het Humbeekse verenigingsleven. Voor ons was de link snel gelegd.

Goesting?

Goesting om mee te rijden? Kom gerust eens langs op zondagmorgen aan ons clublokaal. We vertrekken om 7u30 stipt naar een TT of om 9u voor een plaatselijke tour. Je kan ons een mailtje sturen op bestuur@sasbikers.be of eens bellen met David Sonck op 0476/30.21.89